Optiek Bourgois

Welke brillenglazen kiezen ?

Welke soort brillenglazen de beste oplossing bieden? Dat is uiteraard afhankelijk van uw noden. Voor bijna elke specifieke situatie bestaan er gepaste en comfortabele oplossingen!

Voor aanschaf van nieuwe glazen is het aangewezen om eerst uw zicht te laten controleren door een oogarts of door ons.

Je specialist-opticien is door opleiding en ervaring het meest onderlegd om voor jou het beste glas te selecteren. Hieronder vind je alvast een glashelder overzicht van de meest voorkomende soorten brillenglazen en hun afwerking.

Soorten brillenglazen

Alle type brillenglazen op een rij.

Unifocale glazen of enkelvoudige bril

Je ziet niet scherp van nabij of veraf?

Een enkelvoudig glas is ideaal als u vanaf een bepaalde afstand minder goed ziet. Ziet u bijvoorbeeld verre afstanden niet scherp of ervaart u juist problemen als je dichtbij moet scherpstellen, dan kan een bril met enkelvoudige glazen de oplossing bieden.

Enkelvoudige bril met leesondersteuning

De voordelen van een unifocale bril en toch perfect lezen?

Deze bril combineert scherpstelling voor veraf met een ondersteuning voor het lezen van nabij. Deze bril is een echte aanrader voor gebruikers van smartphones en tablets.

Multifocale glazen of progressieve bril

Zowel nabij als veraf  problemen om scherp te zien?

Multifocale glazen laten je snel scherpstellen op alle afstanden zonder dat u van bril hoeft te wisselen. Doordat er meerdere sterktes in 1 glas verwerkt zitten wordt scherp zicht op alle afstanden gegarandeerd. Uw opticien zal u helpen bij het maken van uw keuze.

Beeldschermglazen

Niet enkel voor kantoorwerk!

Beeldschermglazen zijn er niet enkel voor computergebruikers.  Deze glazen bieden ook comfort voor wie veel wisselt tussen nabijzicht en scherm.

Autobrilglazen

Wie vaak onderweg is.

Voor wie vaak met de auto rijdt worden de ogen behoorlijk op de proef gesteld. Wisselende weersomstandigheden, reflectie’s van andere auto’s, nat wegdek, schemering, verblindende koplampen,.. een autobril biedt hierop het perfecte antwoord. Deze bril behoudt zijn goede eigenschappen ook buiten het verkeer. Je hoeft dus niet te wisselen van bril bij andere dagelijkse activiteiten!

Sportbrilglazen op sterkte

Driedubbele bescherming én goed zicht

Een sportbril biedt niet enkel bescherming tegen UV-A en UV-B straling. Het beschermt je ogen tegen wind en stof en polariserende glazen zorgen voor minder reflecties of verblinding. Afhankelijk van jouw sport kan je opteren voor meekleurende glazen of spiegelglazen. Tevens zijn heel wat sportbrillen beschikbaar op sterkte.  Meer info over het aanbod van sportbrillen op sterkte.

 

© 2024 Optiek Bourgois